Блог

Бондинг – процедурата, която може да преобрази усмивката ти!

Bonding-1200x677.jpg

Бондинг – процедурата, която може да преобрази усмивката ти!

В последно време получихме множество запитвания от наши пациенти относно така нашумялата процедура „бондинг“. С тази статия искаме да отговорим на всичките Ви въпроси и максимално да изясним така модерната дентална процедура.

„Бондингът“ представлява директно изграждане на фронталните (предните) зъби или така наречените директни композитни фасети. Той се поставя по вестибуларната-предната повърхност на зъба и има за цел да подобри естетиката. Именно за това, тази процедура се причислява към естетичната дентална медицина. Използваме го при нужда от лека корекция на формата, големината, цвета на зъба или при съществуващи множество стари обтурации – пломби. Може да се изработи при наличие на диастеми – резстояния при централните резции или при леки фрактури на режещите им ръбове. Изключително подходяща процедура при млади пациенти, които искат да подобрят естетиката и хармонията на усмивката си, тъй като е минимално инвазивна процедура, при която понякога се налага само награпавяване на  повърхността на зъба.

Преди поставянето на „бондинга“ зъбите се изолират с кофердам-силиконово платно, което осигурява липсата на влага, микроорганизми и максимално здравина на адхезионна връзка между зъба и фотополимера. За направата му използваме висококачествени фотополимери, които са с изключителна здравина и способност за пречупване на светлината, както при естествените зъби. Този тип материал се използва и при поставянето на съвременните обтурации – пломби. Много важна стъпка от процедурата е перфектното полиране на „бондинга“, тъй като това осигурява максималния естетичен резултат, който целим. Обикновено процедурата се извършва в едно посещение и пациентът има възможност да се радва на новата си усмивка веднага.

 

 

 

 

 

 

Важно нещо, което всеки трябва да знае е, че „бондингът“, изисква професионална поддръжка на всеки няколко месеца, а именно полиране, за да запази максимално дълго време първоначалния си облик. Също така той може лесно да се поправя при появило се несъвършенство. Именно тези два показателя го различават от конвенционалните керамични фасети. Преди да пристъпим към направата на „бондинга“, изработваме модел, който ни служи за образец на бъдещата усмивка. Това е етап, при който получаваме одобрението на пациента, преди да сме пристъпили към поставянето му. След това ръчно пренасяме моделът в устата, като послойно и детайлно нанасяме фотополимера.

„Бондингът“ е едно чудесно решение за бърза корекция както на един зъб, така и цяла група зъби. С него се постигат невероятни резултати на достъпни цени.

Вижте повече за услугите, които предлагаме и нашите цени.


Запази
своя час    Качествено и максимално прецизно дентално лечение в уютна и спокойна атмосфера, индивидуален и комплексен подход, за да осигурим на всеки пациент здравата и красива усмивка, от която се нуждае.

    Copyright © Denta House 2024