Бондинг! Вашето лесно, бързо и достъпно решение за корекция на усмивката!

Запази своя час

Запази своя час












    Нашите услуги

    Консултация за поставяне на имплант


    Поставяне на дентален имплант

    Разкриване на дентален имплант


    Поставяне на металкерамична корона върху имплант

    Поставяне на циркониема корона върху имплант


    Поставяне на синус лифт и мембрана

    Бондинг – процедурата, която може да преобрази усмивката ти!

    „Бондингът“ представлява директно изграждане на фронталните (предните) зъби или така наречените директни композитни фасети. Той се поставя по вестибуларната-предната повърхност на зъба и има за цел да подобри естетиката. Именно за това, тази процедура се причислява към естетичната дентална медицина. Използваме го при нужда от лека корекция на формата, големината, цвета на зъба или при съществуващи множество стари обтурации – пломби. Може да се изработи при наличие на диастеми – резстояния при централните резции или при леки фрактури на режещите им ръбове. Изключително подходяща процедура при млади пациенти, които искат да подобрят естетиката и хармонията на усмивката си, тъй като е минимално инвазивна процедура, при която понякога се налага само награпавяване на повърхността на зъба.

    Преди поставянето на „бондинга“ зъбите се изолират с кофердам-силиконово платно, което осигурява липсата на влага, микроорганизми и максимално здравина на адхезионна връзка между зъба и фотополимера. За направата му използваме висококачествени фотополимери, които са с изключителна здравина и способност за пречупване на светлината, както при естествените зъби. Този тип материал се използва и при поставянето на съвременните обтурации – пломби. Много важна стъпка от процедурата е перфектното полиране на „бондинга“, тъй като това осигурява максималния естетичен резултат, който целим. Обикновено процедурата се извършва в едно посещение и пациентът има възможност да се радва на новата си усмивка веднага.

    Важно нещо, което всеки трябва да знае е, че „бондингът“, изисква професионална поддръжка на всеки няколко месеца, а именно полиране, за да запази максимално дълго време първоначалния си облик. Също така той може лесно да се поправя при появило се несъвършенство. Именно тези два показателя го различават от конвенционалните керамични фасети. Преди да пристъпим към направата на „бондинга“, изработваме модел, който ни служи за образец на бъдещата усмивка. Това е етап, при който получаваме одобрението на пациента, преди да сме пристъпили към поставянето му. След това ръчно пренасяме моделът в устата, като послойно и детайлно нанасяме фотополимера.

    „Бондингът“ е едно чудесно решение за бърза корекция както на един зъб, така и цяла група зъби. С него се постигат невероятни резултати на достъпни цени.

    Кога се нуждаем от естетичната дентална медицина?

    • Желание за по-бели зъби
    • Наличие на потъмнял преден зъб след умъртвяване
    • Желание за затваряне разстояния между зъби
    • Неодобрение на големината или формата на зъб/и
    • Дефекти на предните зъби
    • Множество неестетични пломби на предните зъби и др.

    Как се извършва направата на “бондинг”?

    • Взимане на предварителен отпечатък
    • Направа на прототип/модел на бъдещите фасети
    • Обсъждане с пациента и корекция на части, по които има забележки
    • Поставяне на кофердам
    • Поставяне на фотополимерния композит
    • Заглаждане и полиране на „бондинга“

    Случаи от нашата практика



    „Най-добрата инвестиция е Вашата усмивка!“



    Д-р Неделчева

    Какво Ви очаква?

    1. Консултация с наш специалист*

    2. Взимане на отпечатък и направата на фотоснимки

    3. Създаване на проект на бъдещата усмика

    4. Проба, корекции и одобрение на проекта

    5. Изпълнение на бондинга

    6. Вашата усмивка е готова!


    Какво казват пациентите за нас

    5/5 Google

    Млада, мила и внимателна, с топла и предразполагаща усмивка д-р Неделчева ме спечели още в първите минути, а с високия си професионализъм и търпение разреши моя проблем. Благодаря й. Това е моята стоматологична клиника и моят дентален лекар. Отличен екип. Горещо ги препоръчвам.

    —Теди Б.

    Стархотна д-р Неделчева! Невероятни професионализъм,търпение и отношение! Крайния резултат е повече от впечатляващ. Със сигурност това е моят дентален лекар!

    — Доротея П.

    Най-после открих място, където да лекувам и поддържам зъбите си с усещане за сигурност, висок професионализъм и диалог. Всеки път е много фън при д-р Неделчева и колегите ѝ, изключително щастлив съм от резултатите, а комуникацията е на съвсем друг левъл!

    —Волен М.


    Д-р Неделчева

    За клиниката

    DENTA HOUSE е клиника, която може да предостави дентална помощ на Вас, Вашето семейство и приятели. Сформирайки професионален екип, клиниката предлага индивидуален и комплексен подход към всеки отделен пациент, като комбинира качествени и съвременни методи на лечение.


    Запази час онлайн

    DENTA HOUSE Clinic
    Блок 16, ж.к. Стрелбище, 1408 София
    тел.: +359 88 512 77 79
    [email protected]


    Следвайте ни

    Copyright © Denta House 2024